|
|
|
 |

March 10th, 2001, 04:36 AM
|
Private
|
|
Join Date: Mar 2001
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
|
|
Re: Robo miners/Remote Mining maintenance Reduction
Baron,
Would you mind showing me an example of just how to do that and I'll give it a spin.
Thanks
Tarkin
__________________
Evacuate? In our moment of triumph? I think you overestimate their Chances!
|

March 10th, 2001, 07:04 AM
|
General
|
|
Join Date: Aug 2000
Location: Ohio, USA
Posts: 4,323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
|
|
Re: Robo miners/Remote Mining maintenance Reduction
Add the Cargo ability to all of your remote mining components, like this:
Name := Robo-Miners I
Description := Robotic machinery which can mine asteroids or empty planets remotely, but this will decrease their value permanently. Only one ship at a time can use remote extraction in a sector.
Pic Num := 243
Tonnage Space Taken := 100
Tonnage Structure := 100
Cost Minerals := 800
Cost Organics := 0
Cost Radioactives := 200
Vehicle Type := Ship\Base\Sat
Supply Amount Used := 100
Restrictions := None
General Group := Remote Mining
Family := 30
Roman Numeral := 1
Custom Group := 0
Number of Tech Req := 1
Tech Area Req 1 := Minerals Extraction
Tech Level Req 1 := 1
Number of Abilities := 2
Ability 1 Type := Remote Resource Generation - Minerals
Ability 1 Descr := Automatically mines 600 minerals from any asteroids or empty planets in the sector each turn.
Ability 1 Val 1 := 600
Ability 1 Val 2 := 0
Ability 2 Type := Cargo Storage
Ability 2 Descr := Can be used in place of cargo capacity in a transport.
Ability 2 Val 1 := 0
Ability 2 Val 2 := 0
Weapon Type := None
Then give your transport hulls a reduced maintenance ability like bases have:
Name := Small Transport
Short Name := Small Transport
Description :=
Code := ST
Bitmap Name := TransportSmall
Vehicle Type := Ship
Tonnage := 300
Cost Minerals := 100
Cost Organics := 0
Cost Radioactives := 0
Engines Per Move := 1
Number of Tech Req := 1
Tech Area Req 1 := Ship Construction
Tech Level Req 1 := 1
Number of Abilities := 1
Ability 1 Type := Modified Maintenance Cost
Ability 1 Descr := Reduced performance requirements allow for 25 percent lower maintenance costs than a warship.
Ability 1 Val 1 := -25
Ability 1 Val 2 := 0
Requirement Must Have Bridge := True
Requirement Can Have Aux Con := True
Requirement Min Life Support := 1
Requirement Min Crew Quarters := 1
Requirement Uses Engines := True
Requirement Max Engines := 5
Requirement Min Engines := 1
Requirement Pct Fighter Bays := 0
Requirement Pct Colony Mods := 0
Requirement Pct Cargo := 50
|

March 10th, 2001, 07:11 AM
|
Corporal
|
|
Join Date: Feb 2001
Location: Fishers, IN 46038
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
|
|
Re: Robo miners/Remote Mining maintenance Reduction
For my mod, I am making 3 hull types specifically intended for remote mining. The small prospector has enough space for bridge, crew, life support, 1 robo-whatever, and 20kT extra (intended for supply storage). The medium has enough room for 2 robos, and the large has room for 3 robos. All three have -75% maintenance. What's to prevent them from being used as warships? They only have 2 engines, they are 75% easier to hit in combat (Slow and bulky...) and weapons fire from them is at -75%. Now honestly, I wish the Requirement X Type system from the vehicle sizes was working as advertised. Then it would just be easy to rig the hull to require x% hull space for remote mining...But until someone can tell me how to make this work, I think this is a great way to make a cost effective vessel for mining, but to discourage its use as a combat vessel...
WOO-HOO! It appears that this particular post has granted me my promotion! After long wondering how many Posts it would take me...I've made Corporal!
Codo
[This message has been edited by Codo (edited 10 March 2001).]
|

March 10th, 2001, 07:53 AM
|
Private
|
|
Join Date: Mar 2001
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
|
|
Re: Robo miners/Remote Mining maintenance Reduction
Baron,
Thank you for taking the time to work this out for me. However as I knew once I started messing with my data files I would screw something up. I followed your directions and when I tried to give it a test run I came up with multiple data file errors based upon the changes I made. I am sure I missed something or did something wrong. I think I will sit back and wait for a mod that might accomplish this. But I thank you for your efforts.
Codo,
I am glad I can help in your promotion:-) I think your mod idea sounds very interesting and look forward to you finishing it!
Thank you
Tarkin
[This message has been edited by Tarkin (edited 10 March 2001).]
__________________
Evacuate? In our moment of triumph? I think you overestimate their Chances!
|

March 10th, 2001, 10:04 AM
|
Private
|
|
Join Date: Mar 2001
Location: Seattle, WA, USA
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
|
|
Re: Robo miners/Remote Mining maintenance Reduction
I usually wait untill I have a base ship and load it up with miners. This is the ship that will maximize output vs maintenance. I have found that I can even mine asteriods with this ship and still make a profit.
__________________
Reloading is always an option.
|

March 10th, 2001, 05:47 PM
|
Private
|
|
Join Date: Mar 2001
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
|
|
Re: Robo miners/Remote Mining maintenance Reduction
Or you could put your remote miners in satellites, no maintenance only income. You need to research large satellites though, otherwise there isn't space enough to fit a remote miner.
[This message has been edited by janpet (edited 10 March 2001).]
|

March 10th, 2001, 06:15 PM
|
Sergeant
|
|
Join Date: Jan 2001
Location: Wheaton, IL
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
|
|
Re: Robo miners/Remote Mining maintenance Reduction
Last I tested this, you only get the resources from ONE satellite in a group over a planet doing this. You'll still decrease the % value of the planet by 1 each turn, which seems like a waste to me since you'll be getting very little out of it. Just colonize the planet and value improve it instead.
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is On
|
|
|
|
|